Het jaar 2020 is voor VC Primo, qua resultaten, niet bijster goed begonnen. Van de 24 wedstrijden in januari werden er slechts zeven gewonnen, en dat is beduidend lager dan het typische gemiddelde. Voor de stand in de verschillende competities heeft dat nog geen heel grote gevolgen gehad. Alleen heren 1 is door twee nederlagen van de eerste naar de achtste plaatst geduikeld. Het uitvallen van Alexei heeft het team geen goed gedaan, al ligt het natuurlijk nooit aan de set-upper. Doordat heren 1 tot nu toe echter vier (!) wedstrijden minder speelde dan de koploper geeft de stand een wat vertekenend beeld. Zou heren 1 die vier wedstrijden allemaal met 4-0 winnen dan stond het weer bovenaan.

Ook heren 2 verloor in januari beide wedstrijden, tegen de koplopers BVC en Tamar was het twee keer 'net niet'. Het team zal in de strijd om de gewenste vierde plaats nog wel wat moeten goedmaken op het taaie Nuvoc. Heren 3 verloor de topper van VCE/PSV met 3-1, maar versloeg Riethoven en PBF, en gaat met een punt voorsprong de tweede seizoenshelft in. VCE/PSV en VVC Best zijn de overgebleven concurrenten. Heren 4 staat, na onder meer een 3-1 overwinning op MVC de Hangar, keurig zevende in de vierde klasse. Heren 5 speelde twee keer tegen Tamar, thuis werd met 3-1 gewonnen, maar in Eindhoven-Noord werd het 4-0 voor de studenten. En een dag na het toernooi moest het alweer in Bergeijk aantreden, tegen BVC werd het 2-2. In de spannende vijfde klasse staat heren 5 nu vijfde, met evenveel punten als de nummer drie, maar ook met maar twee punten meer dan de hekkensluiter.

Terwijl men in Nuenen al jaren bezig is met de toekomst van sporthal de Hongerman, speelt Bravo '99 met ingang van dit seizoen wel al in een nieuwe sporthal, De Wedert. Gunstig gelegen in Valkenswaard, althans voor fietsers uit Eindhoven, aan het eind van het op een decemberavond feeƫrieke fietspad over de oude spoorlijn. Doordat Alexei aan zijn knie geblesseerd is mag ik vanavond meedoen. Verder is het team compleet, zelfs Rob en Andrei zijn vrijwel op tijd in de zaal, en Alexei is er als supporter.

Een zwembad is hier al langer, en de nieuwe sporthal is er tegenaan gebouwd. Het gevolg is dat je alleen door de zaal bij de kleedkamers kunt komen. Trapje af, en dan het een meter brede pad volgen. Er wordt op twee velden gevolleybald, wat er achter de scheidingswand te doen is wordt ons deze avond niet duidelijk. Door middel van een printje wordt op elke kleedkamerdeur vermeld welke teams er gebruik van mogen maken. De relatief kleine kleedkamers hebben overheersend een mintgroene kleur gekregen, een muur is van onafgewerkt beton.

Primo BabesPrimo on tour: Bergeijk

2020 is pas net weer begonnen en dat is het ook weer tijd voor de toernooien buiten de vertrouwde deur van onze eigen Genderbeemd. Op 19 januari was het zover in het gemoedelijke Bergeijk. Op alweer het 35e binnentoernooi van VC Bergeijk waren zowaar 3 Primo teams aanwezig. In beginnerspoule C maakte het zeer enthousiaste team van de Primo Babes zijn opwachting. Dit team bestond voornamelijk uit recreanten, maar dat zag je er nauwelijks vanaf, het team speelde alsof het al jaren wedstrijden gewend was en ook na 6 wedstrijden zagen zij er nog even alert en vrolijk uit als toen ze om 10 uur in de ochtend begonnen.

Het is donker, het is mistig, en het is ontegenzeggelijk waar: het rijtje fietsklemmen bij 't Hazzo zijn weg. Sterker nog, als ik enigszins ontheemd om me heen kijk blijkt een groot deel van 't Hazzo te zijn verdwenen. Het zalencentrum is gesloopt. Gelukkig blijkt de sporthal nog wel te bestaan, en er brandt licht in de vrijwel verlaten kantine. Alleen de beheerder is er, verdiept in het scherm van zijn telefoon. In de zaal wordt gehandbald.

Het is de laatste wedstrijd van heren 2 in 2019. De laatste wedstrijd van Primo zelfs; terwijl de wedstrijden van heren 1 en heren 3 zijn uitgesteld mogen wij op de woensdag voor Kerst wel spelen. Zonder Antoon; Balaji is later. Wanneer de handballers klaar zijn wordt het stil, en zodra de scheidingswand is neergelaten verdwijnt het laatste restje gezelligheid uit de zaal. Gelukkig heeft Pascal een supporter meegenomen; zijn moeder wil wel eens zien wat er van al die stoere verhalen klopt.