Primo Familietoernooi 2022

Eindelijk, na 2 jaar wachten, was het weer zover. Het Familietoernooi kon weer plaatsvinden. Na voorbereidingen van Sven, Patrick en José maakten 9 frisse familie en vriendenteams hun opwachting om samen een sportieve zondagmiddag door te brengen. De meegebrachte kinderen kregen de opdracht om zo smakelijk mogelijke gebakjes te knutselen onder toeziend oog van Anouk. De meest prachtige creaties hebben wij voorbij zien komen.

Carnavalstoernooi 2020

Dit jaar viel Dames 3 de eer om het traditionele toernooi te organiseren. In dit jubileumjaar wilden wij dat natuurlijk graag goed doen. De voorbereidingen zijn we dan ook al rond de Kerst gestart, en voor de inkopen is zelfs een afvaardiging naar Hongarije afgereisd. We hebben dus nergens op bezuinigd om dit tot een legendarisch toernooi te maken.

Als thema hebben we voor de boerderij gekozen. Op veld 1 had ieder team een koe en een kip en hiervoor moest goed worden gezorgd. Als je een dier hebt mag je de bal niet spelen en de dieren mogen niet vallen en niet samen in bezit zijn van één speler. Dit leverde hilarische momenten van vliegende beesten en blokkerende spelers op die te laat bedachten dat ze eerst de kip of koe kwijt moesten toen de bal er aan kwam.

Het jaar 2020 is voor VC Primo, qua resultaten, niet bijster goed begonnen. Van de 24 wedstrijden in januari werden er slechts zeven gewonnen, en dat is beduidend lager dan het typische gemiddelde. Voor de stand in de verschillende competities heeft dat nog geen heel grote gevolgen gehad. Alleen heren 1 is door twee nederlagen van de eerste naar de achtste plaatst geduikeld. Het uitvallen van Alexei heeft het team geen goed gedaan, al ligt het natuurlijk nooit aan de set-upper. Doordat heren 1 tot nu toe echter vier (!) wedstrijden minder speelde dan de koploper geeft de stand een wat vertekenend beeld. Zou heren 1 die vier wedstrijden allemaal met 4-0 winnen dan stond het weer bovenaan.

Ook heren 2 verloor in januari beide wedstrijden, tegen de koplopers BVC en Tamar was het twee keer 'net niet'. Het team zal in de strijd om de gewenste vierde plaats nog wel wat moeten goedmaken op het taaie Nuvoc. Heren 3 verloor de topper van VCE/PSV met 3-1, maar versloeg Riethoven en PBF, en gaat met een punt voorsprong de tweede seizoenshelft in. VCE/PSV en VVC Best zijn de overgebleven concurrenten. Heren 4 staat, na onder meer een 3-1 overwinning op MVC de Hangar, keurig zevende in de vierde klasse. Heren 5 speelde twee keer tegen Tamar, thuis werd met 3-1 gewonnen, maar in Eindhoven-Noord werd het 4-0 voor de studenten. En een dag na het toernooi moest het alweer in Bergeijk aantreden, tegen BVC werd het 2-2. In de spannende vijfde klasse staat heren 5 nu vijfde, met evenveel punten als de nummer drie, maar ook met maar twee punten meer dan de hekkensluiter.

Het hoogtepunt van de maand februari was natuurlijk het carnavalstoernooi, met als thema 'Boer zoekt bal'. Een uitstekend idee van dames 3 om de agrarische sector weer eens van de positieve kant te belichten. Dat was ook nodig bij de veelal stedelingen van VC Primo, die overduidelijk geen kaas gegeten hebben van het boerenbestaan; een opdracht was om goed voor koe en kip te zorgen, maar een van de kippen was al voor het eind van de tweede wedstrijd op brute wijze onthoofd...