Pegasus 1 - Primo H2

Door een 3-1 overwinning in Reusel is heren 2 - tenminste voor een dag - de koploper in de tweede klasse!

Zeker, op die eerste plaats valt nog wel wat af te dingen. Met een score van 50%, zes punten uit drie wedstrijden, is de start van heren 2 nog niet heel overtuigend. Nummer 2, VVC Best, heeft een punt minder, en een wedstrijd minder gespeeld. Nummer 3 Nuvoc heeft twee punten minder en zelfs twee wedstrijden minder gespeeld. En ergens onderin bungelt de vermoedelijk sterke promovendus, BVC, dat in dit seizoen helemaal nog niet in actie is gekomen. Maar het is een eerste plaats voor Primo 2, en dat voor het eerst sinds mensenheugenis. Om precies te zijn, sinds maart 2010.

De zege op Pegasus kwam overigens niet eenvoudig tot stand. In een eerste set vol lange rally's ging het lang gelijk op. Primo had dan wel het initiatief, maar maakte zelf ook aardig wat fouten, waardoor Pegasus op een 23-21 voorsprong kwam en op weg leek naar de setwinst. Patrick wist het tij echter door effectief en veelvuldig wisselen nog te keren, een setpunt tegen werd weggewerkt, waarna Balaji op setpunt wel toesloeg, 26-24.

StandH2

Het verlies van deze set werkte verlammend voor de thuisploeg, die er in de tweede set niet aan te pas kwam. Met gevarieerd aanvalsspel nam Primo meteen een 8-2 voorsprong, en via 13-7 werd het uiteindelijk 25-11. Maar de trouwe volgers van heren 2 weten dat we het hier over een uiterst sociaal team hebben, met oog voor de tegenstander, en dat ook een 2-0 voorsprong niets zegt over het vervolg van de wedstrijd. De derde set was inderdaad van een heel ander niveau. Verdedigend werd ineens het onrustig, het spelverdelen was matig en de aanvallen te geforceerd. Het leverde een 17-10 achterstand op. Opnieuw meermaals wisselen bracht Primo nog terug tot op twee punten, maar de heren moesten deze set toch aan de tegenstander laten.

Vervolgens werd bevestigd dat we de vierde set gewoon konden spelen - er was officieel nog maar een minuut - en na een goed begin (5-1) keerde de rust in ons spel weer terug. Pascal werd nog wel een keer afgefloten omdat hij bij een redding achter de teltafel langs aan de kant van de tegenstander kwam, dat mag blijkbaar niet, maar spannend werd het niet meer. Sven scoorde enkele mooie punten en Pascal maakte het uiteindelijk af, 25-19.

Gewonnen! Het had nog lang onrustig kunnen zijn in de kantine in Reusel, maar het was pas dinsdag en Reusel is best ver weg, dus vlak nadat Patrick eindelijk twee bakjes nootjes voor bij de drankjes had kunnen bemachtigen moesten we alweer terug. Als koploper, dat dan weer wel.

Nagekomen bericht: doordat VVC Best woensdag thuis met 3-1 verloor van BVC staat heren 2 tot minstens maandagavond op de eerste plaats!