Oktober 2019

De competitie is inmiddels in volle gang, al is die volle gang niet voor alle teams hetzelfde. Zo had heren 3 na de wedstrijd maar liefst vier weken pauze. Sowieso speelden heren 1 en heren 3 pas twee wedstrijden, die overigen wel allemaal gewonnen werden. Hierdoor staat heren 1, achter MVC de Hangar, op de tweede plaats, en is heren 3 - naar verliespunten gerekend - in de derde klasse zelfs eerste. Heren 2 bezet, na een zwaarbevochten gelijkspel tegen Nuvoc, echt de eerste plaats, maar dat komt dan weer doordat zij, in tegenstelling tot de andere ploegen in hun poule, al vier wedstrijden speelden. Want acht punten uit vier wedstrijden is niet een score die op termijn tot een kampioenschap leidt.

Heren 4 haalde vier punten uit drie wedstrijden en dat betekent een gedeelde zesde plaats. Heren 5 verloor de eerste set van het seizoen thuis met maar liefst 25-7 van Bravo, maar een bijzonder knap herstel leverde in die wedstrijd alsnog een 2-2 op. In de tweede wedstrijd werd echter wel ruim verloren van ODI. Eerder in de maand had ook dames 2 al met 3-0 in Middelbeers verloren, en het lijkt er zo langzamerhand op ODI de Angstgegner van VC Primo is, zeker wanneer het om uitwedstrijden gaat. Dames 2 staat aan het eind van oktober met drie punten uit drie wedstrijden achtste.

Dames 1 draait zoals gewoonlijk goed mee in de middenmoot van de overgangsklasse, met een score van 50% in de eerste vier wedstrijden. Dames 3 en 4 hebben het daarentegen moeilijk. Dames 3 verraste nog wel met een 2-1 overwinning op BVC in de eerste thuiswedstrijd, maar staat na vier wedstrijden toch op de laatste plaats in de 1e klasse B. En dames 4 begon met drie keer op rij een 2-1 nederlaag, maar sloot de maand goed af met een 2-1 overwinning op Tamar. Het staat na vier speelrondes zevende.

Bij de dinsdagwedstrijden in Den Ekkerman is er een striktere eindtijd dan we in de Genderbeemd gewend zijn, maar met de vriendelijk hulp van de verschillende zaalbeheerders komen we in de vierde set meestal nog een heel eind. Doordat er in de herencompetities minder teams zijn dan vorig jaar komt het dit seizoen overigens vaker voor dat er op dinsdagavond in Den Ekkerman geen wedstrijd is. Er is dan de mogelijkheid tot een extra training, en deze worden tot nu toe redelijk goed bezocht, zodat ook de teams die tot nu toe nog niet zo vaak hoefden te spelen zich voldoende zullen hebben vermaakt.