November 2019

En we zijn al weer een maand, en daarmee 25 competitiewedstrijden verder. Een wedstrijd is niet gespeeld, de thuiswedstrijd van Dames 1 tegen Blox is uitgesteld, de nieuwe datum is nog niet bekend, maar de wedstrijd zal niet meer in 2019 gespeeld worden. Dames 1 staat vijfde, en de verschillen in de overgangsklasse zijn bijzonder klein. Zou dames 1 met 3-0 van Blox hebben gewonnen dan zou het eerste hebben gestaan.

In de thuiswedstrijd van dames 2 tegen koploper Pegasus eind november is mogelijk het record voor "de langste set ooit in de Genderbeemd" gebroken, pas om 20:59 was de eerste set ten einde, en helaas trokken onze dames, ondanks een knappe inhaalrace, met 24-26 aan het kortste eind. De andere twee sets gingen ruimer, en sneller, verloren. Dames 2 staat nu achtste, maar doordat er eerder in november thuis met 3-0 werd gewonnen van VVC Best is er een marge van drie punten met de onderste twee ploegen in de poule.

Dames 3 is in de drie wedstrijden in november helaas zonder punten gebleven. Meerdere malen werd een voorsprong aan het einde van de set toch nog afgegeven, waardoor de dames met twee punten uit zeven wedstrijden ruim onderaan staan. Bij dames 4 is Peter Lathouwers inmiddels terug als coach. Mede door wat personele problemen is het team nog niet helemaal in het ritme van vorig seizoen. Het staat nog steeds zevende, nu met zes punten uit evenveel wedstrijden.

Personele problemen zijn er inmiddels ook weer bij heren 1, maar de heren zijn dat inmiddels wel gewend en aanvoerder Rob draait zijn bekende overuren om elke week weer een volledig team op de been te hebben. En dat, met uitzondering van twee zeer matige sets tegen Nuvoc 2, met succes: koploper MVC de Hanger werd met 3-1 verslagen, en na een 4-0 zege in een ijskoude gymzaal in Nuenen staat heren 1 op de eerste plaats. Ook heren 3 blijft het uitstekend doen. Alhoewel de promovendus in elke wedstrijd wel met een korte inzinking te maken krijgt werden de vier wedstrijden gewonnen. Bij de eerste thuiswedstrijd in de Genderbeemd werd VVC Best 2 met de nodige moeite met 3-1 verslagen. Enkele spelers spreken inmiddels al hardop over een tweede kampioenschap op rij.

Heren 2 was er opgebrand het sterke BVC in Bergeijk te verslaan, maar ging na een goed begin met 3-1 ten onder, waardoor het van de eerste naar de vierde plaats duikelde. Heren 4 staat sinds een 4-0 overwinning in Meerhoven veilig in de middenmoot. Hetzelfde kon gezegd worden over heren 5, maar na het 2-2 gelijkspel bij Antares vindt dat team zich eind november ineens zomaar op de tweede plaats terug. Met drie wedstrijden meer gespeeld dan de nummer drie, dat dan weer wel.

En de recreantengroep tenslotte draait uitstekend, elke donderdag is er voldoende opkomst op het derde veld bezig voor een gevarieerde training en een partijtje. En er zijn vanuit deze groep ook al invalbeurten geweest bij de herenteams.