December 2019

Tien wedstrijden slechts zijn er gespeeld in december; in totaal waren dat 36 sets, waarvan er 16 werden gewonnen. We zijn nu bijna halverwege de competitie. Dit seizoen hebben we geen winterkampioenen, maar drie teams maken nog kans op het herfstkampioenschap: H1, H3 en D1 (het verschil tussen het herfst- en het winterkampioenschap hebben we al eens eerder on onze website uitgelegd). Heren 1 leed begin december zijn eerste nederlaag bij Bravo, en de topper tegen Kaboem werd traditiegetrouw uitgesteld. Heren 1 staat daardoor eind december tweede achter PBF, maar ook Kaboem en MVC de Hangar kunnen nog herfstkampioen worden, daarnaast is Bravo na een matige start aan een indrukwekkende inhaalrace begonnen. Ook wedstrijd van heren 3 tegen concurrent VCE/PSV werd uitgesteld wegens spelerstekort bij de tegenstander. Heren 3 staat daardoor, na een 2-2 gelijkspel bij laagvlieger ODI, tweede achter medepromovendus VVC Best. Dames 1 staat na een knappe 3-0 zege op Bladel derde, en heeft nog een wedstrijd tegen Blox tegoed.

De andere damesteams hebben andere zorgen. Dames 2 kende in de thuiswedstrijd tegen Nuvo '68 een moeizame start, en moest zich tevreden stellen met de gewonnen derde set. Dames 3 staat ruim onderaan, maar wist bij ODI wel weer eens een setje te winnen. Om nog kans te maken op handhaving in de eerste klasse zal de komende wedstrijd thuis tegen Blokkart gewonnen moeten worden. En dames 4 staat, na een 3-0 nederlaag tegen ASC, zevende in de derde klasse. Het haalt, mede door blessureleed, nog te weinig punten en voelt de hete adem van ODI en Pieter Brueghel in de nek.

Heren 2 verloor de belangrijke wedstrijd tegen Tamar met 1-3 en lijkt zich nu te moeten gaan richten op de strijd om de derde plaats. Of liever de vierde plaats, omdat de derde plaats deelname aan het bekertoernooi betekent, en dat toernooi weer eens samenvalt met het Tevoko-toernooi op Texel. Heren 4 sprokkelde drie punten in de wedstrijden tegen Tamar en Bravo en staat daardoor zesde in de vierde klasse. Heren 5 tenslotte speelde in december helemaal niet, en zakte daardoor naar de vijfde plaats. Begin januari mogen zij thuis tegen Tamar proberen enkele plaatsen te klimmen. Herfstkampioen kan het team niet meer worden, maar een derde plaats is nog wel mogelijk.