Primo BabesPrimo on tour: Bergeijk

2020 is pas net weer begonnen en dat is het ook weer tijd voor de toernooien buiten de vertrouwde deur van onze eigen Genderbeemd. Op 19 januari was het zover in het gemoedelijke Bergeijk. Op alweer het 35e binnentoernooi van VC Bergeijk waren zowaar 3 Primo teams aanwezig. In beginnerspoule C maakte het zeer enthousiaste team van de Primo Babes zijn opwachting. Dit team bestond voornamelijk uit recreanten, maar dat zag je er nauwelijks vanaf, het team speelde alsof het al jaren wedstrijden gewend was en ook na 6 wedstrijden zagen zij er nog even alert en vrolijk uit als toen ze om 10 uur in de ochtend begonnen.

Hilda, Kevin, Diming, Bas, Lieve, Renate en Hein deden het zelfs zo voortreffelijk dat ze uiteindelijk de nummer 1 van poule C werden en een overheerlijke sBAM!lagroomtaart in ontvangst mochten nemen.

In gevorderden poule B speelde team BAM in de ochtend de sterren van de hemel. BAM speelde in een iets andere opstelling dan eerdere edities maar ze waren al snel op elkaar ingespeeld. Zie ook onderstaande foto waar het Yvonne, Bas, Eszter en Timo hun teamgenoten Annette en Roel uit een onderlinge schermutseling proberen te helpen. Het feit dat ze in de ochtend zo hun best hadden gedaan resulteerde in een plaatsing in de finale in de middag, daar ondervonden ze meer uitdaging. Uiteindelijk behaalden ze een prachtige 3e plaats, een abrikozenvlaai waardig.

In vergevorderden poule A was tenslotte team Super Soft paraat. Ik had dit jaar Pieter, Rien, Hans, Geert en Michel zo gek weten te krijgen om weer eens mee te doen. Er waren dit jaar niet zoveel inschrijvingen voor poule A en team Super Soft weet nu heel goed waarom dat is. Met maar 4 teams in de poule, waarvan er 3 duidelijk op een ander niveau spelen dan je eigen team, is een wedstrijdschema waarbij je in de middag tegen precies dezelfde teams mag als waar je in de ochtend de ballen rond je oren van geslagen kreeg, bijna een recept voor een post-traumatische stressstoornis. Gelukkig, Super SoftTeam Super Soft liet zich dan wel de ballen rond de oren slaan, maar zich niet uit het veld slaan, dus in de middag stonden zij dan ook vermoeid maar voldaan in de kantine, trots op de veroverde troostprijs ( chocoladesoesjes).