Terwijl men in Nuenen al jaren bezig is met de toekomst van sporthal de Hongerman, speelt Bravo '99 met ingang van dit seizoen wel al in een nieuwe sporthal, De Wedert. Gunstig gelegen in Valkenswaard, althans voor fietsers uit Eindhoven, aan het eind van het op een decemberavond feeƫrieke fietspad over de oude spoorlijn. Doordat Alexei aan zijn knie geblesseerd is mag ik vanavond meedoen. Verder is het team compleet, zelfs Rob en Andrei zijn vrijwel op tijd in de zaal, en Alexei is er als supporter.

Een zwembad is hier al langer, en de nieuwe sporthal is er tegenaan gebouwd. Het gevolg is dat je alleen door de zaal bij de kleedkamers kunt komen. Trapje af, en dan het een meter brede pad volgen. Er wordt op twee velden gevolleybald, wat er achter de scheidingswand te doen is wordt ons deze avond niet duidelijk. Door middel van een printje wordt op elke kleedkamerdeur vermeld welke teams er gebruik van mogen maken. De relatief kleine kleedkamers hebben overheersend een mintgroene kleur gekregen, een muur is van onafgewerkt beton.

Heren 1 is begin december de trotse koploper in de overgangsklasse, en Bravo '99 2 staat voorlaatste. Een makkelijke overwinning ligt echter niet voor de hand, Primo heeft het wel vaker lastig bij Bravo. Dat we al snel tegen een achterstand aankijken verbaast dan ook niemand. "We beginnen weer slap, zoals gewoonlijk", verzucht Holger halverwege de eerste set. Het helpt niet, sterker nog, we verliezen met maar liefst 25-13.

Daarna gaat het wel iets beter, maar het is niet genoeg om Bravo te verontrusten. We hebben enkele prachtige aanvallen, maar het zijn er al met al te weinig. We hebben veel moeite met de servicedruk van Bravo en onze aanvallers zijn nog niet aan de nieuwe spelverdeler gewend. Nu ligt het nooit aan de spelverdeler, en eerlijk is eerlijk, Bravo speelt behoorlijk goed. Hun buitenaanvaller slaat de groengele bal zo diagonaal dat Holger er bewonderend naar kijkt. 25-18.

We gaan dan maar voor het 2-2 scenario, en als Rob in de derde set meteen twee knappe punten scoort gaan we er weer in geloven. Met wat moeite winnen we deze set, 25-23, maar in de vierde komen we toch weer tekort. Als in de laatste aanval de set-up iets te ver naar buiten gaat en de bal tegen de antenne wordt geslagen is het 3-1 voor Bravo.

De eerste nederlaag voor heren 1 dit seizoen. Er is een ruime kantine om het verdriet weg te drinken. Daar blijkt ook dat de ambities van de thuisploeg wel wat verder reiken dan de voorlaatste plaats. Nadat Bravo '99 1 zich uit de hoofdklasse heeft teruggetrokken heeft het tweede team aan kwaliteit gewonnen, maar door blessureleed heeft het team tot dan toe nog niet op volle sterkte kunnen spelen. Een schrale troost voor Primo. Net zoals dat het ondanks het verlies nog steeds op de eerste plaats staat.