Carnavalstoernooi 2020

Dit jaar viel Dames 3 de eer om het traditionele toernooi te organiseren. In dit jubileumjaar wilden wij dat natuurlijk graag goed doen. De voorbereidingen zijn we dan ook al rond de Kerst gestart, en voor de inkopen is zelfs een afvaardiging naar Hongarije afgereisd. We hebben dus nergens op bezuinigd om dit tot een legendarisch toernooi te maken.

Als thema hebben we voor de boerderij gekozen. Op veld 1 had ieder team een koe en een kip en hiervoor moest goed worden gezorgd. Als je een dier hebt mag je de bal niet spelen en de dieren mogen niet vallen en niet samen in bezit zijn van één speler. Dit leverde hilarische momenten van vliegende beesten en blokkerende spelers op die te laat bedachten dat ze eerst de kip of koe kwijt moesten toen de bal er aan kwam. 

Op veld 3 had de boerin al haar was had opgehangen aan het net. Wanneer er was valt moeten teamgenoten de bal blijven overspelen totdat alles weer netjes is opgehangen. Verder werd door de was natuurlijk ook het zicht flink belemmerd.

Op veld 2 was er een knipoog naar het 40-jarig Primojubileum en speelden we volgens de regels uit 1980. Met een mooie witte retrobal, serveren van rechtsachter, en natuurlijk alleen de serverende partij die punten kan scoren. Hier hoefde niet veel geschakeld te worden en er werden dan ook leuke partijtjes gespeeld.

Bij binnenkomst werd iedereen verwelkomd met een bekertje melk, een blokje kaas, boerenjongens, boerderijdrop en koetjesrepen. Dames 3 zorgde voor, zo gelijk mogelijke, teams met namen als Bertha 3, Herman en Milka.

Zoals altijd werd er op alle velden fanatiek gestreden door de gemengde teams maar er werd ook veel gelachen. Alle uitslagen werden keurig genoteerd op de uitslagenbriefjes en ingeleverd bij de wedstrijdtafel. Maar zoals al gezegd hadden we een zeer gedegen voorbereiding en lieten we niks aan het toeval over, de uitslag lag dan ook al vast. Dat scheelde ook weer een hoop reken- en puzzelwerk!

Na de douche werden in de kantine de prijzen uitgereikt. Geheel volgens het thema waren dit een doosje eieren, boerenkool en een pak melk.