Het hoogtepunt van de maand februari was natuurlijk het carnavalstoernooi, met als thema 'Boer zoekt bal'. Een uitstekend idee van dames 3 om de agrarische sector weer eens van de positieve kant te belichten. Dat was ook nodig bij de veelal stedelingen van VC Primo, die overduidelijk geen kaas gegeten hebben van het boerenbestaan; een opdracht was om goed voor koe en kip te zorgen, maar een van de kippen was al voor het eind van de tweede wedstrijd op brute wijze onthoofd...

In de reguliere competitie is nu ruim 75% van de competitie afgewerkt, en wordt het voor Primo tijd een eindsprint! Want voorlopig is de fractie gewonnen sets voor Primo dit seizoen slechts zo'n 43%, en dat is significant lager dan de afgelopen jaren het geval was. In de tweede seizoenshelft heeft dames 4 de meeste progressie gemaakt, ook dames 1 en 2 doen het beter dan in het eerste deel. Bij de heren is juist van een terugval sprake. Heren 1 - in november nog trots koploper - stond in februari tijdelijk zelfs voorlaatste, al kwam dat ook door een aantal nog in te halen wedstrijden. Met een overwinning op Nuvo '68 en een gelijkspel tegen NatLab is een klein deel van die achterstand inmiddels goedgemaakt. In maart volgt de langverwachte dubbele ontmoeting met Kaboem. Heren 2 won vrij eenvoudig van MVC de Hangar, maar verloor vervolgens van VVC Best, en zal nog alle zeilen moeten bijzetten om de vierde plaats te bereiken.

Heren 3 kan daarentegen al niet meer lager eindigen dan vierde, maar wil natuurlijk opnieuw kampioen worden. Het heeft een kleine voorsprong op de twee concurrenten, VVC Best 2 en VCE/PSV 3, die het allebei in maart nog treft: op 16 maart is er eerst de uitwedstrijd in Best, en op 26 maart komt VCE/PSV naar de Genderbeemd. Heren 4 speelde in februari slechts een wedstrijd, tegen Tamar, waarvan de uitslag nog niet is ingevuld - de geruchten zijn echter dat Primo met 3-1 verloren heeft. Heren 5 verloor wat onnodig van Antares, maar speelde tegen de zeer jeugdige koploper VC ODI 3 een goede wedstrijd met verrassende 25-23 winst in de tweede set.

Naast heren 3 kan ook dames 1 nog kampioen worden, maar door de nederlaag in de uitwedstrijd tegen Blox zijn de kansen daarop wel een stukje kleiner geworden. Dames 2 won thuis met 2-1 van Hoogeloon, en uit met 2-1 van Best en heeft daarmee een zeer geruststellende voorsprong van zeven punten op de nummer laatst. Met nog vier wedstrijden te spelen moet dat voldoende zijn om degradatie te voorkomen. Hetzelfde geldt voor dames 4 dat drie punten haalde uit de wedstrijden tegen Bladel en Tamar en nu zes punten voor staat op de hekkensluiter. Voor dames 3 is de situatie precies omgekeerd, ondanks hoopvol spel lijkt na 2-1 nederlagen tegen concurrenten Nuvoc en VCE/PSV klassebehoud enkel nog rekenkundig mogelijk. En rekenen, daar houdt het team niet zo van, gezien de gepresenteerde uitslag van het carnavalstoernooi. Want laat u niets wijsmaken, het team "Mietje" heeft overtuigend gewonnen, en geheel terecht de boerenkool mee naar huis genomen.