Valse start

Een handvol overwinningen, een (iets grotere) handvol nederlagen en een incidenteel gelijkspel, de volleybalcompetitie is weer begonnen. Er zijn nog geen voortekenen van een nakend kampioenschap, maar voor de meeste teams zijn de eerste resultaten aardig volgens verwachting, en het lijkt erop dat ze op hun plaats zijn in de klassen waarin ze uitkomen. Er is maar een team dat dit jaar met recht van een valse start kan spreken, en dat is mijn team, heren 2. Want begin november staat heren 2 in de eerste klasse stijf onderaan, met nul punten.

Uit nul wedstrijden. Ja, je leest het goed: het is wintertijd, storm, herfstbladeren, pompoenen en Sinterklaas komt er weer aan, maar heren 2 wacht nog altijd op het begin van de competitie. De beide wedstrijden die voor ons gepland stonden zijn uitgevallen: VVC Best belde twee dagen van tevoren af vanwege blessures en corona, en VC Geldrop besloot zelfs helemaal maar niet aan de competitie te beginnen. Geen bezoekje aan De Kievit, dus. En juist deze twee wedstrijden leverden ons aan het begin van het vorige seizoen acht punten op, hetgeen even leidde tot de eerste plaats in de poule, een kortstondige kampioensdroom, en verder een zorgeloos seizoen in de eerste klasse. Nu zullen we ons gedwongen zien tot een zenuwslopende en energieslurpende inhaalrace.  

Jaloers zien we toe hoe de andere zeven teams met enige regelmaat de degens kruisen met bezoekende teams, en hoe ook de recreantengroep het erg naar de zin heeft op donderdag. Goed, af en toe mag een van ons invallen bij een ander team, onze dank daarvoor, hier en daar verzorgen we een training of bieden we aan te tellen, we hebben ons ook netjes van onze eerste scheidsrechtersbeurt gekweten, maar zolang we geen wedstrijden spelen horen we er niet echt bij. Meewarige blikken in de kantine. Niemand die aan ons vraagt of we lekker gespeeld hebben. We hebben namelijk niet gespeeld. Zelfs de trainingsopkomst lijdt eronder.

Nee, wil het nog wat worden met het seizoen 22/23 voor heren 2, dan is het zaak dat we heel spoedig ons shirt uit de mottenballen en de schoenen uit het vet mogen halen. Liefst morgen al, dan is er een uitwedstrijd tegen MVC de Hangar. Steeds weer controleren we onze telefoons op de binnenkomende berichten. 

Er zal daar in Meerhoven toch geen coronagolf zijn?