BVC toernooi

De Toverballen. 't Look. GWV. Voleer. Zomaar enkele namen van volleybalverenigingen waartegen Primoteams hebben gespeeld, maar die inmiddels niet meer bestaan. In meerdere dorpen rondom Eindhoven is er al geen volleybalclub meer. Ook BVC uit Bergeijk heeft het zwaar. Spelers en speelsters die op leeftijd komen, te weinig aanwas uit de jeugd. De vereniging organiseert al jaren een van de leukste zaalvolleybaltoernooien in onze regio. In  januari vond het toernooi voor de 38e keer plaats.

Na enkele jaren afwezigheid was ook VC Primo weer van de partij, met drie teams die qua naamgeving niets met elkaar te maken leken te hebben. In de B-poule begon een in Primorood gekleed gelegenheidsteam onder de naam "Die was denk ik voor jou toch" met een klinkende overwinning die de opmaat leek te vormen tot toernooiwinst. Helaas bleek het team met een overmaat aan spelverdelers in de loop van de dag wat aan scherpte in te leveren, waardoor "voor jou toch", zoals de organisatie het in arren moede maar afkortte, uiteindelijk na de Ballenkrakers en MVC de Hangar 2 derde werd. Vierde volgens de organisatie, maar dat bleek te komen dat de uitslag van de openingswedstrijd verkeerd was ingevuld.

Een plaatsje hoger, in de A-poule, eindigde het in de bekende frisse paarse shirts gestoken BAM! Vooral in de eerste wedstrijd, tegen het sterke maar nog niet helemaal warmgedraaide MVC De Hangar 1 maakt BAM! grote indruk, binnen de kortste keren stond het met 11-0 voor. Ook de meeste andere ploegen bleken niet opgewassen tegen BAM! Alleen de traditionele favoriet TurBiene Maya, helemaal uit Dusseldorf gekomen, bleek net te sterk.

De eerste plaats was wel een prooi voor Primo Babes, en hoe! In de C-poule hoefde de enthousiaste recreanten/heren 5 combinatie uiteindelijk alleen tegen nummer 2 Team Familie een setje af te staan. De Neppers, de Houtjes, de Toppers en de Tobbers, allen bleken ze totaal niet opgewassen tegen het aanvalsgeweld van het Primoteam. Hey hey hey, Primo Babes!

En toen moest het onvervalste hoogtepunt van een sportieve dag in de Drie Eiken nog komen - de loterij. Meermaals waren we verlangend langs de prijzentafel geslopen, en gul hadden we lootjes gekocht. Maar we waren niet de enigen - en zoals ieder jaar leek de oogst tegen te vallen: een wellness-setje of twee, een campinglamp, die onmiddelijk van eigenaar verwisselde, en een obscure houten puzzel. Maar het kwam goed - het onbetwiste topstuk onder de prijzen, een Bergeijks kunstwerk, viel in de handen van Annette. Het kunstwerk had iets te maken met knopen, met snorren, met behaarde herenbenen en een badjas.  Een objectieve beschrijving van het kunstwerk, iets met knopen, met snorren, met behaarde herenbenen en met een badjas, is nauwelijks mogelijk. Maar dat hoeft ook niet, omdat Annette het belangeloos aan de prijzenkast van VC Primo heeft geschonken, zodat het wekelijks in de sportkantine te bewonderen is.

Mocht je ook een keer aan het BVC-toernooi willen deelnemen, dat kan! Vermoedelijk nog twee keer. Want bij BVC denkt men erover om de 40e editie van toernooi af te sluiten met een groot feest, en dan de vereniging op te heffen. We zullen het missen: de leuke volleybalwedstrijden, het gebak en de loterij. En vooral de enthousiaste organisatoren.