Zeeslag

Ooglapjes, kanonskogels,  hoeden, schatkisten, tatoeages, drank, papegaaien en een kolkende groene zee vol met vrijbuiters, boekaniers en wat licht onwennig landlubbers - het door Dames 1 georganiseerde (net na) carnavalstoernooi van VC Primo stond dit jaar in het teken van de piraten. Meer dan vijftig Primoleden, velen in meer of mindere mate opgedirkt naar het gekozen thema, waren poolshoogte komen nemen in sporthal Genderbeemd, waar zeven door toeval samengestelde scheepsbemanningen beurtelings met elkaar op een van de drie delen van de belijnde zee de strijd aanbonden.

Aan stuurboord, dit gezien vanuit de veilige haven, waren de aanwezigen daarbij gedwongen een oog te bedekken, hetgeen een fnuikende uitwerking op de diepte-inschatting van vele zeelieden had. Af en toe dreigde een van deze spelers lichtelijk zeeziek de ook aanwezige witte vredesvlag te gaan hijsen maar uiteindelijk ging niemand overstag. Recht doorzee was er een belangrijke rol weggelegd voor de kapitein van het team, aangezien die in elke aanval een wezenlijk aandeel diende te hebben. Alle bemanningen kwamen daarbij al snel tot de conclusie dat het roer omgegooid moest gaan worden, dat de kapiteinsrol diende te rouleren en niet bij een kaper diende te blijven. En aan bakboord tenslotte konden de wildebrassen zich uitleven met als extra mogelijkheid via welgerichte kanonschoten extra punten te scoren. Naar verluid is dat ruimschoots geprobeerd, maar bleken alle pogingen losse flodders te zijn.

De strijd was lang en hevig, toch liep het nergens echt de spuigaten uit en volgens overlevering is deze avond niemand aan lagerwal beland of gekielhaald. De krachtsverschillen tussen de zeven teams bleken minimaal, want toen de rookwolken waren opgetrokken en de zee tot rust was gekomen was geen van de zeven bemanningen zeker van zijn zaak - hier wat gewonnen, daar wat verloren. Gespannen wachtten de kapiteins Roodbaard, Hook, Jack Sparrow en Iglo op het oordeel uit het kraaiennest.

Uiteindelijk bleek Piet Piraat, zeer tot zijn eigen verrassing, de meest succesvolle zeerover van deze avond te zijn geworden.  De vrede werd getekend, de succesvolle avond werd afgesloten in het vooronder en bij de kombuis van sportcafĂ© Genderbeemd, waar volop proviand was en de drank rijkelijk vloeide. Tot volgend jaar, ahoy!