Finaleweek!

De finaleweek begint! Voor vijf van de negen Primoteams staat een cruciale wedstrijd voor de deur. Vier teams kunnen nog kampioen worden, en een team moet nog vol aan de bak om klassebehoud zeker te stellen. Het wordt spannend dinsdag, woensdag en donderdag.

Het begint op dinsdag in Sint-Oedenrode. Daar kan D2 zich verzekeren van nog een jaar in de 1e klasse, als het de wedstrijd tegen VV Rooi weet te winnen. Als dat niet lukt is het team afhankelijk van het resultaat dat concurrent Nuvoc een dag later in eigen hal tegen VCE/PSV neerzet. Nuvoc staat nu nog twee punten achter op Primo, en heeft ook een wat minder goed puntensaldo. Dat Primo nog in degradatiegevaar zit is vooral te wijten aan eerste seizoenshelft, waar de dames slechts vier punten wisten te halen. In het tweede deel staat de teller tot nu toe op tien, en hopelijk worden dat er dus minimaal twaalf.

Een dag later zijn de ogen gericht op Best, waar D1 een tweede kans krijgt om het kampioenschap binnen te slepen. De thuiswedstrijd tegen ABC Volleybal ging afgelopen donderdag door een matige start met 1-2 verloren. Dankzij de met 25-11 gewonnen derde set heeft Primo nog twee punten voorsprong en een saldo dat 29 punten beter is. Winst op nummer drie VVC Best is voldoende. Overigens speelt concurrent ABC een dag eerder in Riethoven en het moet daar met 3-0 winnen om de druk op Primo te houden.

De kampioen van de 4e klasse in de herencompetitie heet VC Primo. Alleen - het is nog niet bekend of het VC Primo 5 of VC Primo 4 gaat worden. Primo 5 heeft een punt voorsprong, en dus heeft het in de onderlinge wedstrijd aan een gelijkspel genoeg. Primo 4 daarentegen zal moeten winnen.  De onderlinge ontmoeting eerder in het seizoen eindigde in een van beide kanten zwaarbevochten 2-2. Mede door dat resultaat zijn beide ploegen nog ongeslagen in de competitie. Alleen Tamar 5 kon enige tijd in de buurt van de Primoploegen blijven. In maart speelde eerste Primo 4 de uitwedstrijd tegen de studenten, en na een moeizaam begin werd knap met 4-0 gewonnen. Een week later mocht Primo 5 naar de tennishal in Woensel, zij verloren er de eerste set heel ruim, maar herstelden zich knap wonnen vervolgens de andere drie. Daardoor was Tamar uitgeschakeld in de strijd om de eerste plaats, en was het ook overkomelijk dat zowel heren 4 als heren 5 onnodig een setje afgaf aan middenmoter MVC De Hangar.

Heren 4 speelt die avond "thuis". De beslissende wedstrijd op 18 april in een kolkende Genderbeemd begint al om 20:00. Er zijn nog enkele kaartjes te koop - wees er snel bij, want: op is op!

En dan begint om 21:30 de wedstrijd H1-ABC. Heel stiekem kan ook H1 nog steeds kampioen worden. Onze heren beweren keer op keer dat dat koste wat kost voorkomen moet worden, maar de prestaties zeker na de winterstop zijn zeer behoorlijk en alle wedstrijden, vaak in Bergeijk, zijn keurig gefloten, zelfs is daarvoor een keer speciaal een auto gehuurd. Vrijwel het hele seizoen bivakkeert de ploeg rond de 5e plaats in de overgangsklasse, maar het verschil met de concurrentie bleef steeds beperkt. Tot enkele weken voor het einde van de competitie konden zes van de negen teams nog kampioen worden, inmiddels zijn MVC de Hangar, PBF Volleybal 2 en Pegasus afgevallen en gaat het nog  tussen PBF Volleybal 1, ABC en VC Primo 1.

PBF is uitgespeeld en heeft 41 punten uit 16 wedstrijden. Primo heeft 38 punten uit 15 wedstrijden, en een veel minder goed puntenquotiënt. ABC heeft 37 punten uit 14 wedstrijden. ABC speelt op 16 april in Reusel tegen Pegasus, en op 18 april is dan de wedstrijd tussen Primo en ABC. Voor Primo is het verhaal simpel: als het met 4-0 van ABC wint is het kampioen, elke andere uitslag is niet voldoende, dan wordt het ABC of PBF Volleybal 1. Uiterlijk om 23:15 weten we het. Want dan gaat het licht uit.