Dinsdag, Sint-Oedenrode

Sint-Oedenrode is uitgestorven, deze dinsdagavond tegen half negen. Maar het is niet te verwachten dat dat komt doordat de inwoners in grote getale naar de sporthal zijn gekomen om de wedstrijd van VV Rooi tegen VC Primo 2 te bekijken. Voor VV Rooi staat er in deze laatste wedstrijd namelijk niets meer op het spel. Voor Primo wel: als het weet te winnen verzekert het zich van nog een jaar in de eerste klasse. Bij verlies daarentegen is het afhankelijk van het resultaat van concurrent Nuvoc een dag later. Bij aanvang van de laatste wedstrijdronde heeft Primo een voorsprong van twee punten, en een iets beter saldo.

Inderdaad is het rustig in de sporthal, met naast de wedstrijd alleen nog een veld met trainende heren, kampioenen in de 1e klasse, die er overigens na een klein uurtje al mee ophouden. En we zien welgeteld een toeschouwer op de tribune, dat zou een spion van Nuvoc kunnen zijn, maar het blijkt later de kantinedame te zijn geweest.

Na de eerste set, waarin Primo een matig begin (12-4 achter) ondanks time-outs en wissels niet meer weet weg te poetsen, gaat het steeds beter lopen bij onze dames. Doordat er nu meer service- en aanvalsdruk komt, kan VV Rooi de linkshandige buitenaanvalster minder goed aanspelen en dat scheelt nogal wat in de aanvalskracht. Primo neemt meteen een voorsprong en breidt die gestaag uit tot een klinkende 25-14 zege. Meteen ook goed voor het saldo.

Al speelt dat geen rol wanneer Primo ook de derde set zou kunnen winnen. Een tijd lang gaat het gelijk op, maar vanaf 13-11 gaat het helaas erg snel, en voor we het weten is het 25-13 voor VV Rooi. 2-1 voor de thuisploeg, en dus nog geen zekrheid over klassebehoud. Want dames 2 is uitgespeeld, en heeft drie punten voorsprong en een positief saldo van +17 ten opzichte van Nuvoc. Daarbij moet Nuvoc spelen tegen de nummer drie in de competitie, VCE/PSV. Een 3-0 zege met een saldo van minimaal plus achttien is dus onwaarschijnlijk, maar het zou toch kunnen. Een dag onzekerheid nog, hoe vaak we de stand na afloop ook bestuderen.

Wel zien we dan dat de concurrent van Dames 1, ABC, in Riethoven een punt heeft laten liggen.