Primo heeft 5 herenteams. Ze spelen alle 5 in de recreatieve Geldropcompetitie (voluit VC Geldrop Heren Recreanten Competitie) van VC Geldrop. De wedstrijden bestaan uit 4 sets, waarbij in de laatste set tot een afgesproken tijd wordt gespeeld. Er wordt gespeeld volgens de NEVOBO-regels, met aanpassing van een aantal spelregels (zie hoofdstuk Spelregels).

Er wordt getraind op donderdagavond tussen 21.30 uur en 23.00 uur in onze ''eigen'' sporthal De Genderbeemd aan de Sterkenburg in Eindhoven (vlakbij Veldhoven). De trainingen worden verzorgd door trainers. Er wordt ongeveer 1 uur technische training gegeven met daarna een 1/2 uur onderling wedstrijd spelen.

De wedstrijden vinden bijna wekelijks plaats. De thuiswedstrijden worden gespeeld op woensdagavond 20:30 uur in sporthal 't Hazzo in Waalre of donderdagavond 21:30 uur in sporthal De Genderbeemd. De uitwedstrijden worden gespeeld op de trainingsavond van de tegenstander. Dit kan iedere avond van de week zijn, behalve op vrijdag, zaterdag en zondag.

Heren 1 speelt in de Overgangsklasse

Heren 2 speelt in de 1e Klasse

Heren 3 speelt in de 2e Klasse

Heren 4 speelt in de 4e Klasse

Heren 5 speelt in de 4e Klasse